Mi a teendő, ha lejárt a műszaki vizsga érvényessége és a helyszínen bevonták a forgalmi engedélyt?

A jármű forgalomból történő kivonásáról határozatot küld (lakcímre) az Okmányiroda. A határozattal kell a Vizsga Klinika telephelyén megjelenni és a műszaki vizsgáztatást kérelmezni. Műszaki vizsga megfelelést követően a vizsgabiztos Műszaki Adatlapot állít ki, melyet az Okmányirodában leadva lehet visszakapni az érvényesített forgalmi engedélyt.

Mi a teendő, ha lejárt a műszaki vizsga érvényessége?

Büntetés, pótdíj befizetése nélkül, bármelyik kijelölt vizsgahelyen meghosszabbítható az érvényesség. Fontos tudni, hogy lejárt műszakival a gépjármű közúti forgalomban nem vehet részt, a vizsgáló állomásig útvonalengedéllyel érdemes eljutni.

Mi a teendő, ha lejárt a műszaki vizsga érvényessége és közlekedési baleset történik?

Lejárt műszaki esetén érvénytelen a kötelező felelősségbiztosítás - hiába van befizetve - így balesetet okozva a biztosító nem fogja kifizetni a másnak okozott kár összegét.

Elírt adat a forgalmiban...

A kijelölt vizsgahelyek korlátozott jogosultsággal rendelkeznek a forgalmiban rögzített adatok módosításával kapcsolatban. Elírás esetén, az alvázszámban 1 karakter, a motorszámban 2 karakter javítására van lehetőség. A hibás szín kód és vontatási adatok javítását helyben elvégezhetjük. Minden más elírást, csak az NKH jogosult módosítani.

Átírásnál nincs műszaki!

Az autó átírását, csak érvényes műszaki vizsgával lehet az Okmányirodában kérelmezni. Amennyiben lejárt műszakival történt az adásvétel megkötése, először műszakiztatni kell az autót, melyhez a szokásos forgalmi és kötelező biztosítás mellett az adásvételi szerződést is be kell mutatni. Sikeres vizsga után egy adatlapot kap az autó új tulajdonosa és ezzel lehet az autó átírását az Okmányirodában kérelmezni.

Copyright © 2024 Vizsga Klinika. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.